Руската федерация ще завърши газопровода “Северен поток 2,  дори ако

...
Руската федерация ще завърши газопровода “Северен поток 2,  дори ако
Коментари Харесай

Путин към Меркел: Русия сама ще построи “Северен поток 2”

Руската федерация ще приключи газопровода “Северен поток 2 ”,  дори в случай че се наложи и сама, заяви президентът Владимир Путин измежду срещата си с немския канцлер Ангела Меркел. Меркел е в Москва на еднодневно посещаване по покана на Путин,

„ Да, сигурно ще можем да приключим [газопровода] независимо, без да се постанова да вземат участие непознати сътрудници. Времето е единственият въпрос, който поражда в това отношение ”, заяви Путин на взаимна конференция с Меркел, представен от ТАСС и БГНЕС.

Президентът на Руската федерация въпреки всичко призна, че е допустимо да се наложи завършването на строителните работи по газопровода да се забавят с няколко месеца. „ Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на идната година работата да бъде приключена и газопроводът да проработи “, посочи Путин.

Русия прави оценка позицията на Германия в поддръжка на плана “Северен поток 2 ”, добави той. “Отношенията сред Русия и Германия включват редица огромни взаимни планове в региона на енергетиката. Ние високо оценяваме виновната позиция на държавното управление на Германия в поддръжка на “Северен поток 2 “, приключи Путин.

Проектът “Северен поток 2 ” би трябвало да бъде осъществен макар глобите, наложени от Съединени американски щати, съобщи немският канцлер Ангела Меркел по време на взаимната конференция с съветския президент.

“Това е на първо място стопански план. Вярваме, че “Северен поток 2″ към момента може да бъде приключен макар глобите от Съединени американски щати. Искам да повторя, че за всички политически спорове със Съединени американски щати не считаме глобите за верни и по тази причина поддържаме този план както преди ”, добави немският канцлер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР